Neon of LED voor uw bedrijf?

Neon of LED voor uw bedrijf?

Wat is het verschil tussen neon en LED? Welke is beter voor uw bedrijf? In deze blog bekijken we het verschil tussen neon en LED, zodat u kunt beslissen wat het beste is voor uw bedrijf.

Neonreclame wordt al sinds 1925 gebruikt en was een van de eerste soorten elektronische reclame. Neon wordt gemaakt van glasbuisjes die zijn gevuld met gas. Wanneer er stroom doorheen gaat, begint het gas te gloeien en ontstaat er een felle, opvallende kleur. Neonreclame is zeer betrouwbaar, maar kan duur zijn om te maken en te onderhouden.

LED-reclame is een relatief nieuwe technologie die in de jaren negentig is ontstaan. LED’s (lichtgevende diodes) zijn kleine lichtbronnen die minder energie gebruiken dan neonverlichting. Ze zijn ook veel lichter en makkelijker te installeren. LED-verlichting maakt gebruik van een breed scala aan kleuren, waardoor u zeer creatieve of opvallende verlichtingsopties kunt maken.

Als u op zoek bent naar duurzaamheid, hoge energie-efficiëntie en veelzijdigheid, is LED-verlichting de beste keuze voor uw bedrijf. Het is ook minder duur dan neonreclame in termen van onderhoudskosten. Als stijl echter belangrijk voor u is, is neon nog steeds een populaire keuze. Neon biedt meer opties qua kleur en vorm dan LED’s.

In het algemeen is LED-verlichting de beste optie voor bedrijven. Het is goedkoper, meer energie-efficiënt en veelzijdiger dan neon. Maar als uw bedrijf een meer vintage of klassieke stijl nodig heeft, is neon nog steeds een goede keuze.